vrijdag 18 april 2014

Cijfer taartje (tutorial)

Tijdens het maken van de traktatie voor school heb ik meteen foto's gemaakt om jullie te kunnen laten zien hoe ik ze gemaakt heb.

Nodig
- uitsteker taartje
- uitsteker cijfer
- RI  20 sec in oranje, roze, paars
- RI 25 sec roze
- needle

We gaan weer creatief zijn met 2 uitstekers om uiteindelijk tot 1 geheel te kunnen komen.
Je steekt beide vormpjes uit. Dan steek je met je cijfer een klein beetje van het bovenkant van het taartje (zie foto rechts aangegeven met het pijltje)
Goed tegen elkaar aanschuiven en bakken zoals beschreven op je koek recept.

 

Vervolgens omlijn je het taartje en de verschillende lagen en vul je direct de bovenste laag mee in met paars.


Wacht 20 minuutjes

Hierna vul je de middelste laag met oranje wanneer je icing mooi egaal is ga je METEEN stippen zetten in het oranje. Doordat de onderlaag nat is zakken de puntjes mooi in je onderlaag. Wanneer het niet helemaal vanzelf gaat (je icing is dan eigenlijk net iets te dik) dan kan je met je neelde (of tandenstoker) een heel klein beetje helpen door erin te drukken tot hij erin gezakt is.



Wacht 20 minuutjes

Onderste laag invullen met roze (20sec)

Laat het geheel nu 8-12 uur drogen!

Na die tijd gaan we strepen zetten op de onderste laag. En meteen daarna gaan we het cijfer omlijnen en invullen met roze en DIRECT paarse stippen zetten.


Wacht nu 20 minuten.

Hierna gaan we glazuur maken met oranje op de paarse laag net onder het cijfer. Dit kun je naar eigen inzicht doen.


En dan zijn we klaar met het cijfer taartje. 
Natuurlijk kan je ook kleuren gebruiken naar eigen idee ;-) 

Veel plezier!!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten